Menu

Studententeam Eindhoven staat tweede

EINDHOVEN – De Nederlandse studententeams uit Twente, Delft en Eindhoven blijven leidend in de World Solar Challenge.
Na drie dagen en halverwege de wedstrijd, wist Team Twente de koppositie vast te houden. Het Nuon Solar Team uit Delft eindigde op de tweede plek.
Het team uit Eindhoven doet mee in een andere klasse, de categorie voor gezinsauto’s op zonne-energie, en ligt daar tweede.
Solar Team Twente is ”super blij” met de eerste plek. ”Het was heel erg spannend, een nek-aan-nekrace”, zegt Elise Nannings van het Twentse team.
De Twentenaren rijden met de opvallende zonnewagen Red One. De Delftse auto heet Nuna 8, Eindhoven heeft de gezinsauto Stella Lux gebouwd.

Secondewerk

Heleen Slob van het team uit Delft benadrukt dat het verschil met Twente ”heel klein” is. ”Het is secondewerk. Eén inhaalmanoeuvre kan morgen het verschil maken. Ons team hijgt continu in de nek van het team uit Twente. We kamperen letterlijk een paar meter van elkaar”. Ook dag vier wordt volgens haar waarschijnlijk een Nederlands onderonsje.

De studenten uit Eindhoven laten weten een mijlpaal bereikt te hebben op de derde dag. ”Het is de eerste keer dat een team met ten minste twee personen in een zonneauto 1500 kilometer aflegt, op één lading. Het bewijst dat de auto betrouwbaar en efficiënt is”, zegt Liselotte Kockelkoren, een van de bestuurders van de auto.

Eindhoven won in 2013 de categorie voor gezinsauto’s. Kockelkoren heeft goede hoop dit jaar opnieuw te winnen. ”Alles loopt heel lekker. We gaan nek-aan-nek aan kop met Japan.”

Finish

De deelnemers moeten ongeveer 3000 kilometer door de Australische woestijn rijden, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. In de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) komen de eerste auto’s waarschijnlijk over de finish.

Bron

Delen